Saturday, September 12, 2009

Somebody-somebody

Sehari sebelum aku resign dari company lama, seorang kawan perempuan yang aku kenal dia bertahun-tahun cakap begini dengan aku sambil berdiri dan memandang tepat muka aku.

Kalau kau keluar, kau buktikan kat aku kau akan berjaya dan menjadi somebody!

Masa tu aku rasa aku bercakap dengan budak tadika. Bukan dengan kawan aku yang aku kenal sejak bertahun-tahun. Masa tu aku rasa bra dia lebih tebal dari otak dia.

Aku cakap : Buat apa aku nak buktikan apa-apa kat kau. Mummy and abah aku pun tak minta aku buktikan apa-apa pada diorang. Lagipun kau sapa? Kau pun bukan somebody.

Muka dia terkulat-kulat. Mata dia terkejit-kejit. Kemudian dia bangun dan kata - aku tak perlukan kawan macam kau.

Rupanya perlu menjadi somebody, kalau tak putus kawan!

21 comments:

  1. YB Dollah duit kopi tu somebody juga kan? Anak dia kan ni?

    ReplyDelete
  2. huhuhu hidup tak punya satu hukumkan?? siapa mereka2 diluar untuk menghukum kita...


    love u:

    ReplyDelete
  3. mb kwn sis tu pun somebody,so dia hope sis pun akan jd somebody,but u've been somebody to ur parents,thats enuff

    ReplyDelete
  4. to me u oredy a somebody sis~ (>.<)

    ReplyDelete
  5. everyone also is somebody untuk menjadi somebody kita tidak payah mendengar teguran dari sesiapa kerana kita tidak buat silap.Pokok pangkal hati naluri kita..kdg2 org EGO bila dh berjaya hingga tidak ingat kawan.. bila org buat kita pasti nk menjawab kerana kebenaran akhirnya org itu akan menyesal kemudian hari dan mula nk berbaik semula..so be somebody special in yourself and life do not make mistake.

    ReplyDelete
  6. hahaha..perlu ke jd somebody..jd diri sendiri dh le.

    ReplyDelete
  7. pp,
    abah i yb dollah tu somebody yg humble. dia minta u rm25k je kan..ok apa..

    midot,
    :)

    along,
    enough2.

    bangla,
    u too. :)

    nabil,
    someone-someone.

    auntie,
    forgiveness aje kan auntie. simple. :)

    yunie,
    yeah.

    ReplyDelete
  8. mau tgk u jd somebody...body dia ok tak?!kahkah

    ReplyDelete
  9. edolah,
    mengarut di bulan pose ke?

    ReplyDelete
  10. to love somebody...
    to love somebody...
    the way i LOVE U........

    ReplyDelete
  11. cermin la diri, bra u tak setebal muka u ke? kalau ada otak taulah apa maksud kawan lama u tu. u bukanlah cerdik sangat. kalau ye, dah tentu jadi yasmin ahmad ke sapa-sapa ke yang berjaya dah, tak lah lost sangat macam u sekarang. perasan.

    ReplyDelete
  12. abah,
    i love u more. :)

    anon,
    eh ni anon ke anim? haha. cool2 ye. baca blog gua jugak ke? g la buat keja lain.

    move on babeh.

    ReplyDelete
  13. Angah: abah tu nyanyi lagu Bee Gees arrr nak paste x lepas so skit tu jer dpt tulis seblum tido hehehe

    ReplyDelete
  14. sama2 cermin diri kite. muhasabah diri kite dulu sebelum lantang berkata bahawa orang lain kurang cerdik. adakah kita cukup cerdik untuk melabel orang lain?
    andai betul menuduh orang lost kenapa tak dibimbing kawan nya itu?
    jangan cepat melatah menuduh orang lain perasan, cermin diri sendiri mana lah tau kot2 rantai di dada tak kena dengan celana.
    -geng superman-

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. :) Sesungguhnyer, beli la bra yg ader brand cket untuk jd somebody..pling koman pon triumph ataupn victoria secret ok..heheheheheh.. baru la pushup beb!!


    -C Kejong.. :p

    ReplyDelete
  17. nk jd somebody kene ada everybody.... kalo sorang2 bole ke jd somebody.. kalo rase mmg die xperlu kite sbagai kawan die.. masih ramai everybody yg bole jd kawan kamu...............

    ;p

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. si kejung ku my angel,
    oh awak curi2 tgk bra dia ke yang? hahaha. kitanya brand ayam je kan. tp maintain... :)

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete