Monday, November 2, 2009

Truth, Goodness & Beauty

Kami sama-sama lapar. Tapi perbualan malam itu seolah menikmati hidangan Mc'd Double Cheese Burger saiz Large. Kenyang.

Dominasi perbualan tentunya aku. Lelaki kalau terlalu banyak bercakap sangat uncool. Oh, kemudian bila aku berkata - Hey, kenapa aku aje yang bercakap ni? Kau tiada perkara mahu dikongsi sama aku?

Dengan sengihan, dia kata - I'm a good listener!

Kami sama-sama ketawa. Lucu sebab spontan saja ayat itu keluar dari mulut.

Balas aku - Ok! Mengaku. Baguslah.

Berapa ramai orang yang mengaku dia good listener adalah good listener sejati?

Anyway, its ok sayang. Kau masih lagi buat hati aku berbunga.

Jom makan meggie perisa asam laksa dengan telur dan cili api.

15 comments:

  1. i rasa kebanyakkan manusia(lelaki)jd good listener pasal nak ambil hati je. cuba tengok lepas tu. lol! perempuan blh jadi good listener sejati. pasal itu kita jadi emak-emak.

    p.s: ala, kita pun suka juga megi asam laksa letak telur dan cili padi! tapi nak masak spageti.
    tak pe ptg nanti masak.

    ReplyDelete
  2. main2 laga2 gn dila sume ea..
    gua perasan..he3

    ReplyDelete
  3. org putih kata..

    "Actions speak louder than words"

    :)

    err meggi x sedap..lasagna jgk sedap ;)

    ReplyDelete
  4. rene,
    babe, nak spagethi!!!! u masak ek nanti. party nak? haha

    nabil,
    ye ke? napa taknak laga sekali? heh

    freddy,
    hey long time no see u. saya ttp suka meggie. :)

    ReplyDelete
  5. dah berpunya, tak jadilah nak mengorat

    ReplyDelete
  6. ok vovin reply
    tengah sedap aku baca ni

    ReplyDelete
  7. eh kenapa ai komen tak keluar?

    ok, vovin sila reply sekarang
    aku tengah sedap baca sambil makan bertih jagung

    ReplyDelete
  8. dilla,
    vovin kena reply ke? eh? baklah choki-choki.

    ReplyDelete
  9. here's my reply:

    i will be back when you already know what you want. La la la.

    ReplyDelete
  10. sumpah sy merah muka.

    i said the same thing, "i'm a good listener" bila ada kawan minta sy bercerita

    :)

    ReplyDelete