Tuesday, May 12, 2009

Tunggu kering nanti


Kau kata mau jahit hati aku yang luka berdarah
tapi makin kau jahit, makin berdarah

Jarum itu tumpul
atau barangkali benang tersimpul

Biar aje luka itu
kering nanti baiklah tu..


12 May 2009
Damansara

16 comments:

  1. sementara nak menunggu tu sakit laa kan???

    ReplyDelete
  2. beri dia peluang lagi.

    boleh?

    ;=)

    ReplyDelete
  3. tak belajar menjahit memang la berdarah.

    ReplyDelete
  4. dot,
    sakit sikit je. boleh tahan. haha

    jaja,
    boleh. boleh blah. haha

    nazri,
    maybe.

    min,
    tak cukup besar. mencecer darahnya.

    ReplyDelete
  5. anehnya luka di jarimu
    tapi berkerut sakitnya di dahiku !

    ReplyDelete
  6. Hearts with scars and scratches
    is far better than the nice shinny ones...

    They have histories...

    of struggles...
    of suffers...
    and sacrifices.

    and the strength that keeps
    THE HEART beating day in...
    day out without fail...

    is pure LOVE.


    for if IT fails...

    you die.



    the end.

    ReplyDelete
  7. relaks la kakak! kenapa ni? ada masalah ke? jumpa doktor love taip on AHH hantar ke www.azriabuhassa.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Dari dulu..
    hati utk terluka

    ReplyDelete
  9. Cik siti kembang sari,
    Kenapa sudah2 hati sangat ni. Pergi aja ke Rumah Pena, di situ ramai yang boleh merawat luka itu. Bukan setakat nak jahit; nak bedah, nak belah, nak dibunuh terus pun boleh si pengkhianat itu. Heheheh.
    Oleh itu, sila baca sajak saya berjudul 'Percakapan kepada Seorang Pencuri Cintaku'. Baca ok.

    ReplyDelete
  10. edolah,
    jgn poyo ye. hehe

    ryo,
    nice. :)

    azri,
    dr love azri ada? hehe

    daud,
    kini?

    en sham,
    ok nanti saya baca. :)

    *geng pena ramai yg dah old school. hehe

    ReplyDelete
  11. boleh jumpa i, dh lama tak lepak bersama bicara tentang love, film and humansim

    ReplyDelete
  12. Kini..
    Hati sedang mati

    Dalam hati tersimpan jawapan.
    Mahu mati
    Mahu rindu

    Semua tersimpan harapan.

    ReplyDelete
  13. jangan ingat yang old school tu dah expired.. macam kelapa lah jugak, main tua makin pekat pati santannya :) Hidup geng pena!Himpunan Penulis Muda kat Melaka ni tak ajak ka penulis-penulis yang nak menuju tua mcm gua?!

    ReplyDelete
  14. edolah,
    makin pekat ke santannya? hehe

    ReplyDelete
  15. faz,
    santan yang makin pekat kalau digulai terasa nikmat kelazatannya...hehe

    ReplyDelete