Thursday, August 13, 2009

Respect


Kau tahu tak yang kita sedang menonton teater?

cahaya handphone kau buat lutut aku menggeletar

aku rasa nak sepak kau sampai luar pagar


Tolong respect usaha yang ada di depan

mereka sudah berlatih berbulan-bulan

nak bagi jiwa dan minda kau ke depan


Setakat kau nak jawab 'hello' pada kawan-kawan 

atau nak membalas 'take care' pada teman-teman

tak sampai 2 jam pun, takkan tak boleh simpan


Paling bodoh pun, kau cuba hormat aku

sebab aku tak pernah nak ambi tahu

siapa yang kau sibuk sms bertalu-talu itu



Walaupun ada kalanya aku cemburu.


4 comments:

  1. ye, manusia bodoh begini banyak di malaysia, dan aku hampir pernah bertumbuk dengan orang begini setelah selesai menonton wayang, nasib baik kawab dia minta maaf, cibai tul orang macam ni, paling sedih, kelakuan macam tu dilakukan juga oleh penggiat2 teater dan juga lecturer teater, ini atas pemerhatian aku di tempat aku belajar...

    ReplyDelete
  2. paraok,
    saya tak tumbuk, saya maki je. haha

    ReplyDelete
  3. adik poyo (lu yg tulis dlm hp lu...gua panas ma!)August 16, 2009 at 6:22 AM

    abis mcm mane pula dgn kejadian di panggung dbkl? apa komen anda

    ReplyDelete
  4. adik,
    pd waktu itu kita bukan nonton teater, kita menonton konsert AF. jadi ada bezanya. pekak tak telinga? haha

    ReplyDelete