Thursday, November 5, 2009

Everybody's Changing

Ya, kami suka perkara yang sama
almost everything.

Penggila tegar Radiohead
Penggemar Natalie Portman
Pengagung Kubrick dan Woody Allen
Baladewa

Ya, kami juga benci perkara yang sama
almost everything

Awek dan balak yang budget hot
Mat rempit dan poser
Razak Mohideen dan cast yang overrated
Lagu-lagu budget rock tapi pop meleleh

Oh ya, ini kebetulan sama
Dua-dua pun pakai jam sebelah kanan
Dua-dua pun suka meggie perisa asam laksa

Kita masing-masing akan menjerit, "Kau tiru"
Bila berbual dan dapati ada banyak persamaan
Tak kira - Minat, pemikiran, citarasa dan rasa.

Tapi kan sayang,
Nanti-nanti, bila-bila, masa akan datang kita mungkin tidak akan sama lagi
Masa tu kau masih mahu kongsi meggie ditaburi cili api, sambil menonton Before Sunrise dengan aku lagi?

Mahu ke kau sayang?

11 comments:

  1. Ok, mahu. I dah fikir masak masak. Keh keh keh.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hahahha.ok.ok je.
    no worries la.

    ReplyDelete
  4. rini,
    fuh. :)

    ashraf,
    u nak meggie ke nak cili api? hehe. :)

    ReplyDelete
  5. buat pe tanya soalan yg dah tahu jawapan.hehe

    ReplyDelete
  6. bertekak pasal razak mohaideen lagi. haha.

    mahu?

    ReplyDelete