Tuesday, June 30, 2009

Robotik

Aku katakan yang Transformers tak perlu di tonton banyak kali di cinema, cukuplah sekali. Dia hangin satu badan. Sms tak mahu balas. Dia letak telefon sebelum aku sebut Take Care. Kata dia aku tak appreciate CGI. Aku anti-teknologi. Aku asyik-asyik humanity. Bosan. 

Semalam bila dia hantar aku pulang, setelah satu jam Travis aje yang bersuara antara kami, aku keluar dari keretanya dan menjengukkan kepala aku memandang dia. Dia macam batu memegang stering dan kepala tegak ke depan macam pelatih PLKN di kem Semenyih. Aku biarkan begitu selama 10 secs dan kemudian dia bersuara. Masih dengan kepala pelatih PLKN. Tidak toleh ke aku langsung. Tangan masih di stering.

"You memang tak nak tengok Transformers lagi sekali dengan I?"

Kali ini aku up kan lebih lama. Naik 20 secs. Aku pandang aje dia. Stering tu macam nak tercabut dia genggam. Damn Funny

Akhirnya aku tutup pintu kereta dia. Dan memandang keretanya perlahan-lahan tinggalkan aku. Wiper belakangnya bergerak kiri dan kanan. Aku faham. Maksudnya - Good Bye!

15 comments:

  1. yg menarik ttg entri kali ni maybe ttg travis kot

    kalaulah lagu yg dipasang ketika itu ialah 'why does it always rain on me' mmg sesuai dgn keadaan :)

    next track maybe flowers in the window,side or closer owh lupa satu lg maybe writing to reach u kot..

    anyway transformer x best,gaban lg best....

    ReplyDelete
  2. Cayalah! (to the man).

    Tiada siapa boleh beat Optimus Prime.

    Saya sungguh suka bergaduh dengan makwe perihal Transformers, antara Gandalf dan Saruman siapa lebih power dan kalau diberi peluang kedua adakah Obi Wan ikut cakap Yoda untuk tidak train Anakin lantas menyelamatkan universe dari kelahiran Darth Vader.

    Dan sesuatu yang berahi sebenarnya kalau makwe itu tidak suka dengan apa yang diobses oleh saya.

    Bercinta dengan fanboys memberikan satu perspektif dan cabaran yang berbeza.

    Cubalah.

    :P

    ReplyDelete
  3. freddy,
    my fave song - Luv (the man who)

    listen.

    Vovin,
    saya tak nak cuba!

    hehe.

    *fanboys ek...mmmm..

    ReplyDelete
  4. Ah apa benda pula Transformers ni? Ada projek rembat transformer TNB ke?

    ReplyDelete
  5. harap-harap lagu flowers in the window..

    ReplyDelete
  6. sweet cara good bye itu!

    ReplyDelete
  7. aku tgk transformers skali je!
    hihi.
    abah bg offer kalau sape kahwin dulu/
    tgk kat entry aku.

    ReplyDelete
  8. p,
    sila tanya hj nazri. :)

    gizbo,
    my fave too.

    :),
    ye, mmg comel.

    ajune,
    abah cuba bermanja ke apa tu? haih! tp risau jugak takut ko yg dpt hadiah tu. hahaha

    ReplyDelete
  9. Faz,
    Dulu lagi orang dah kata, mana boleh humanity bersatu dgn teknologi. hancur...hancur. lebih baik ajak kita orang tengok cerita "jangan pandang belakang.."
    barulah humanity namanya.

    ReplyDelete
  10. en sham,
    kalau filem tu, kita tgk ramai2 kat umah pena je la. suruh zakir buat screening pastu jemput pengarahnya bagi talk pasal kemanusiaan. :)

    ReplyDelete
  11. kena jemput sekali 'hantu-hantu' dia... biar berkeliaran sampai ke rumah gapena.

    ReplyDelete
  12. pertama kali singgah di blog ni.

    entri ni comel2 je.

    transformer tgk skali dah cukup.
    tp gf aku mau tgk kedua kali.

    ice age dia x minat katanya ....

    haih..

    ReplyDelete
  13. edolah,
    gapena tu apa? hehe

    luke,
    saya mahu tonton ice age. nanti.

    ReplyDelete
  14. dalam gapena lah ramai 'hantu-hantu'... ada jerangkung lak lagi!

    ReplyDelete