Thursday, July 23, 2009

Tiada yang harus menyerah dalam perjuangan cinta - Kapal Kertas

Masa kita bina rumah pondok

Atas pokok

dan main masak-masak

kau mengasak

mahu aku jadi bidadari kau kelak

 

Masa kita sudah terikat

Kau pegang erat

Dan kau lafaz sarat

Cinta yang lazat

Dan doa hidup yang berkat

 

Masa kita tidak mahu lagi

Sesama sendiri

Warna pelangi

Sudah tidak beerti

Malah hujan petir hari-hari

 

Masa itu

Kita tahu

Kita akan rindu

Masa dulu.

 

11 comments:

  1. buat terkenang kan cinta monyet dolu-dolu. eheh.

    ReplyDelete
  2. Try tanya Double A or Indah Kiat,mayb dorang boleh sponsor kertas.

    ReplyDelete
  3. baru ingt nak tgk film ni smula...
    rasa down sgt pasal love skrg.. hahah

    ReplyDelete
  4. ya,
    miss u more. bila nak balik?

    lil grizzle,
    cinta monyet jgn dikenang. aha.

    daud,
    apakah?

    ReplyDelete
  5. miedot,
    g cari balik. tak pun, tgk kat blog abah. dia dah upload. :)

    *jgn pernah down dgn kisah cinta. cheer up darling. MU.

    ReplyDelete
  6. saya sudah tgk kapal kertas dr blog ur daddy..
    best..!! ada makna tersirat yg banyak..!
    macam2 rasa!

    just nk tanya.. u ada upload kat you tube?

    ReplyDelete
  7. anon,
    kapal kertas exclusive di blog daddy cool aje. tidak di utube. thanks kerana menonton. :)

    ReplyDelete
  8. dah lama tak jenguk foto nie...:)

    Kapal Kertas the remake?

    ReplyDelete
  9. hadi,
    ada perkongsian masa di kuala selangor yg aku tak boleh lupa. :)

    kapal kertas sequel. :)

    ReplyDelete