Tuesday, January 4, 2011

Palmy






Abah saya minta cari kawan-kawan yang boleh menggunakan suara dia untuk promo tentang isu minyak kepala sawit. Character animation untuk minyak sawit ni perlulah ceria, interactive dan happening. Oh ya, dan haruslah fluent dalam english. Ini untuk pasaran global tentang isu yang berkisar sawit dan seangkatan dengannya. Saya ada beberapa list of friends yang boleh buat voice over. Tapi akhirnya saya decide offer Nan @ Nadirah Hamid adik saya pemain teater di UPM yang memang saya tahu dia akan kasi 100%. Buat apa ambil orang yang kita tak tahu potensinya bagaimana. Ini pun projek berbayar, jadi kena pastikan dia tidak di reject oleh komuniti atasan yang akan meng-approved suara dia dan paling penting abah saya akan percaya nak bagi job lagi. :)

Ini gambar-gambar di studio. Nan begitu nervous. Tapi seperti biasa dia tetap excellent. Menurut abah, V.O dah ditampal dengan visual. Insyaallah akan di youtube kan. So, Nan boleh dengar suara dia sendiri sebelum nak tidur atau bagi pada pakwe, dia boleh dengar bila rindu. :P

4 comments:

  1. makasih ya kak! beri peluang kpd saya..
    yang masih kurang ilmu.hehe (^_^)

    ReplyDelete
  2. nan,
    no prob darl. kamu deserved it. :)

    ReplyDelete
  3. comelnya character palmy tu. :)

    ReplyDelete