Sunday, August 30, 2009

Kisah Si penggunting rambut yang over friendly

Aku pergi trim rambut aku baru-baru ni ngan cik Byezura. Amoi yang melayan aku tu sangat-sangatlah friendlynya. Dia bertanya itu ini. Aku layankan aje. Memandangkan kami baru melantak kfc drive thru, jadi semangat untuk mendengar celoteh amoi tu masih kuat. Masa dia sibuk trim rambut aku, aku bual-bual ngan Bye. Beberapa kali jugaklah aku panggil nama bye. Pastu dia pandang Bye dan cakap dengan slang dia la - Nama you Bye ka? Kenapa nama u Bye? Pastu dia pandang aku. Nama you apa? Ci ka? Baguslah tu. Sorang Ci, sorang Bye. Cibai! Pastu dia gelak macam Rosnah Mat Aris dalam drama Samarinda.

Bye gelak-gelak aje. Aku tumpang gelak sikit la. Dalam hati- Amboi bukan main amoi ni. Kemudian, aku saja-saja buat tak tahu. Aku tanya dia - Lu tahu ka apa itu cibai? Sambil dia duk godek-godek rambut aku dia cakap - Ayo..lu tanya boyfriend lu la. Dia mesti tahu maa..Semua orang dalam salon tu ketawa berdekah. Ohh..memanglah si amoi ni joker dalam salon tu. Semua orang suka dengan lawak-lawak dia tu. Seolah-olah semua tunggu lawak bangsat apa lagi yang akan keluar dari mulut dia.

Masa kami keluar dari salon, dia jerit, Bye-bye Cibai! sambil lambai-lambai tangan. Kami pun masuk kereta. Aku pun gelak-gelak je terkenang si amoi tadi tu. Lepas tu, si Bye senyum-senyum. Tiba-tiba, dia tanya. Angah..Cibai tu apa?


Bye tak tahu rupanya. Ok. Fine.
Gua kasi lu punya boyfriend nangis tengok lu! Tak moh lepas wooo. - Kata-kata amoi Si penggunting rambut

18 comments:

  1. awk..npe awk ptong?sygnye..
    tkpe2..sy ttp syg awk..hehe

    ReplyDelete
  2. wah macam anak gaul la babe :)

    syukur dapat gak tengok, hehe

    ReplyDelete
  3. new look.. nice.. heheh ;p

    ReplyDelete
  4. bgtau bai..cibai tu cam cabai,, cume warna lain..haha..

    OMG, u dah menyerupai dian yang lama...

    ReplyDelete
  5. sis,u nampak muda la.
    a;ways do:D

    ReplyDelete
  6. nasib baik rambut tak macam CIBAI.... hehe..!! Mr. Classic

    ReplyDelete
  7. bagi 'boyfriend' je tengok? habis, 'future' tak boleh dapat tengok ke?

    ReplyDelete
  8. yg ni baru nmpk muda..yg pic dlm kete tu nmpk tua sgt..

    ReplyDelete
  9. wah..ini cerita ala-ala 1malaysia..haha.cibai.

    ReplyDelete
  10. fyra,
    rambut akan panjang kan. :)

    zul,
    anak gaul versi mana? hehe

    miedot,
    :)

    epul,
    takpe, nanti nak show dah panjang sikit. :)

    jaja,
    mmg intention nak nampak muda dr ajune. haha

    mr.classic,
    u tahu ke cibai tu apa? haha

    naga,
    future takpe. dia akan terima seadanya.

    yaab,
    mata u mmg kero sikit. haha

    fndrocka,
    1 malaysia ke? jap i cari satu watak india. :)

    pipi,
    hye boyfriend. :)

    ReplyDelete
  11. mirip anak gaul Jakarta ketimbang bandung, hehe

    ReplyDelete
  12. ambil gamba guna handphone ke...?

    ReplyDelete
  13. menarik.... tertarik.... mmg Da Boom!!
    u look young la sis...
    my first impression tgk u... ish...
    i cannot believe!!!!

    ReplyDelete
  14. zul,
    fuh! selamat mencari misi damai babe. :)

    ijal,
    mungkin. haha

    shyra,
    u kena belajar utk percaya. :)

    ReplyDelete
  15. faz,
    kalau itu mcm ha, u potong rambut (spt dlm foto)...cibai kasi tibai laa...mengancam beb

    ReplyDelete