Sunday, May 10, 2009

Bila layang-layang boleh buat kau senyum


10 May 2009

9.00am - Farid called. Confirm mahu menonton French Film Fest bersama-sama di OU.
10.00am - Farid kata jumpa terus di OU. 
11.00am - Keluar dari rumah Wangsa maju.
11.45am - Bersesak dengan keramaian di OU. Withdraw duit. Window-window shopping. 
12.30pm - Di depan GSC. Call dan sms Farid, dia tak reply.
12.45pm - Decide untuk beli aje tiket. Cerita auto-bio French Painter -Sapherine. Sms Farid - I dah beli tiket.
1.00pm - Makan di nandos. Farid sms - I ada hal. Sorry tak dapat teman u.
1.30pm - Makan nandos. Extra hot peri-peri. Pedas betul. Sms Farid - Its ok. Maybe next time.
2.00pm - Jalan-jalan sekitar OU. Ada free show. Berhenti dan layan sebentar.
2.-30pm - Intai kedai kasut. Nak beli heels, tapi pakai converse. Malas nak buka stokin.
2.45pm - Beratur beli mineral dan mentos mint di GSC. Tunggu masuk cinema.
3.00pm - Dah ada dalam panggung. Ada 10 orang aje. Sempat mengira.
3.15pm - Movie tak start lagi. Wazir called. Boleh jumpa ke? Ok, i call lepas u habis movie.
4.30pm - Movie habis. Try called Wazir. Ok. Kita jumpa kat curve. Senang sikit. Muka ada senyum.
5.00pm - Dah sampai curve. Baru nak naik escalator, Wazir called - Sorry babe. Ada emergency. 
5.15pm - Jalan-jalan pula di curve. Ada bazaar. Beli 2 helai tshirt. Jalan-jalan lagi.
5.30pm - Baru rasa nak sms Wazir - Its ok. Memang i ditakdirkan bersendirian hari ni. Buat icon ): 
5.35pm - Rasa sms tu agak emo. Tiba-tiba Wazir sms - Sorry babe. I memang ada hal. Take care.
6.00pm - Keluar dari Curve. Sms Renn. U keja ari ni? Renn balas - I kat KB. Nenek i sakit. Balas semula - Sorry babe. take a gud care of u. Renn balas - I balik KL nanti, kita minum k. 
6.30pm - Masih di kereta. Tuju jalan ampang. Ada nampak banyak layang-layang kat udara. Memang tahu tempat tu untuk permainan layang-layang. Laluan sebelah kanan, agak sesak. Sempat ambik gambar, tangan sebelah drive. Senyum dapat capture layang-layang. Janji dengan diri sendiri, akan main layang-layang di situ nanti-nanti.
6.50pm - Sampai Wangsa Maju. Perut rasa lapar. Masuk ke KFC drive thru.
7.30pm - Sampai rumah. Kosong. Lupa, Elin dah takde. Dah berhenti kerja. Dia move out jumaat lepas. 
7.50pm - Bukak kfc. Makan depan tv. TV3 aje yang clear. Ada Tom and Jerry. Layan KFC dengan tom and jerry. Tak boleh nak senyum tengok tom and jerry. Tak tahu kenapa.
8.30 - Tengok DVD - I Have Love You So Long. French juga. Sedih. Depresi sebentar. Tapi endingnya happy. Rasa ok. ok.
10pm - Gosok baju. Esok nak keja. 

20 comments:

  1. makcik!
    asal tak bgtau!
    aku kan ada!
    haih!

    ReplyDelete
  2. Lain kali msj je aku.W.maju dgn Melawati dekat je.Boleh aku belanja ko makan.

    ReplyDelete
  3. faz, main layang-layang okey. tapi pastikan jangan sampai layang-layang tu terputus tali nanti ia akan terbang tanpa teraju dan pedoman

    ReplyDelete
  4. lerr, napa x ajak?
    Sangap gile semalam

    ReplyDelete
  5. mungkin ari tu kakdek ditakdirkan tuk tgk layang2 sorang2..

    ReplyDelete
  6. EMMMMMMM......Sooooo sorieeeyyyyyy k.....



    -joe pdz-

    ReplyDelete
  7. ish... farid tu mmg nak kena.. dia pun slalu wat cmtu kt aku.....hahahha..

    bertuah nye hanya sehari kau berseorangan..

    papepun.. life is not cmplicted as v think...
    miss u..

    ReplyDelete
  8. Life's like that...


    Bila kita tunggu Ice-cream...

    Mamak Roti lalu...



    Bila kita nak roti...

    Putu mayam lalu...





    so...


    improvise :)

    ReplyDelete
  9. Things that happened,


    Happens for a reason.

    ReplyDelete
  10. kepada semua di atas,
    masa ni saya percaya sunyi itu satu perkara yg indah dan belajar menghargai 'loneliness'. thanks. :)

    ps ; saya masukkan pic layang-layang itu. semalam tak sempat nak masukkan. cantikkan?

    ReplyDelete
  11. aku tengok gamba tu aku nampak sperm! aiyak!

    ReplyDelete
  12. hahriry,
    kah kah kah. ko memang. nampak tu je.

    p/s : aku ke ipoh this week. KK ngan ipoh dekat je kan? turunlah beb.

    ReplyDelete
  13. Saya masih tak faham Bahasa Melayu

    ReplyDelete
  14. Indah cerita kau ni babe..

    ReplyDelete
  15. jika aku berada disana aku akan mnemani kau wahai inspirasiku!=)..try la men layang2..mesti rase dri kte melayang2 juga..best..=)
    miss u sis..

    ReplyDelete