Thursday, July 16, 2009

Q and A

Dia bertanya;

Kenapa kau tampal quote-quote Hamka di kamar tidur kau

Bukan puisi-puisi cinta yang aku tulis untuk kau ketika rindu yang mencekau

 

Dia bertanya;

Kenapa wajah Che Guevara yang kau jadikan wallpaper di lap top

Bukan wajah aku dalam koleksi kau yang paling kacak dan meletop

 

Dia bertanya;

Kenapa kau hanya save nama aku dalam handphone dengan nama penuh sahaja

Bukan sayang, darling, baby, kekasih atau yang sama dengannya

 

Dia bertanya;

Kenapa? Aku tak penting ke?

Aku jawab – Kalau Lap top, handphone dan dinding aku takde wajah dan nama kau, kau akan mati ke?

 

Dia dah tak bertanya lagi.

Sebab dia rasa bengang dan benci.

Sebab pertanyaan yang bertalu-talu itu masih tidak buat aku ubah apa-apa yang dia mahu walau seinci.

6 comments:

  1. lain kali jgn byk tnya ok..hahahahar..

    ReplyDelete
  2. terkadang perasaan tidak mampu dilafaz dgn kata-kata!cukup hanya dengan bahasa tubuh...

    ReplyDelete
  3. hahah banyak lak permintaan

    ReplyDelete
  4. faz...
    berapa inci yang dia nak dari kamu sebenarnya ni?

    ReplyDelete
  5. bila membaca .......tertanya apa yg diinginkan sebenarnya...luahan perasaaan yang tidak jelas mungkin menggunakan bahasa2 sindirian yang kita sendiri tidak mengerti...

    benci tandanya sayang...

    ReplyDelete
  6. :),
    byk bertanya tak cool. :)

    edolah,
    kiranya u ni pakar bahasa tubuh la..ermm...

    kiki,
    permintaan yg bukan2.

    rozinor,
    setengah inci je kot? tak pun kurang dr tu.

    ai@reel,
    itu bukan sindiran. sudah sgt direct. :)

    ReplyDelete