Sunday, November 22, 2009

From Kuantan With Love

Semua orang jadi baby-sitter sepanjang seisi latihan. Anak lida yang so cute. Kena halau dari tempat latihan. Beg di sorok oleh pihak pengurusan yang cemburu buta makanya, sepanjang hari tak mandi dan tidur 2 jam sahaja setiap hari. Budget yang diberi tak cukup pun untuk beli phone nokia edisi baru. Itupun sampai sekarang masih belum dapat. Jadi segala tanggungan harus guna duit poket sendiri. Terasa yang entah bila sokongan terhadap teater mahu berubah. Berulang alik 45 minit setiap hari dari tempat penginapan untuk rehearsal di Taman Budaya. Lida accident hari show. Esok nak show pengarah pengsan. Tidur rumah nenek epul yang bertemakan ala kampung dan menikmati air mandi yang sejuk sekali. Tiada seorang pun family dari KL yang turun untuk menonton. Family di Kuantan juga tidak turun. Salah seorang juri adalah Bung Kancil sifu yang mula-mula ajar apa itu teater. Selepas tamat show, satu team ke telok Cempedak pekena shisha epal special. Cahaya childhood friend yang 6 tahun tak jumpa datang menonton bersama hubby. Cahaya bawa makan ikan bakar di Kuantan, sembang zaman sekolah sampai jam 5 pagi. Lepak di Pantai Balok selepas habis show di rest house klasik melihat pantai dari jauh kerna hujan sepanjang hari.

Segala-galanya berakhir dengan indah.


The baby

The Cahaya

The Team

TheTraining

TheTouch-up

ThePerformance

The Curtain Call

The Candy


p/s : Epul, thanks for the opportunity. Sama-sama doa ke National Challenge. :)

11 comments:

  1. wow the candy!!! hihihi....
    yes... ada bahan baru!

    ReplyDelete
  2. ..........speechless...
    sedih baca dugaan yg timpa kita..
    moga ia jd kenangan indah...
    tq sudi lengkapkan produksi...

    ReplyDelete
  3. wow angah nice place..kami dah pegi one family malam tu siap call tp angah x angkat nak tahu kat area mana show tersebut sbb nk ajak angah makan steambot kat telok cempedak with cousin mak.Ktn skg hujan tiap hari nk beli kerepok lekor pun x sempat coz hujan bagi angah..ayong minta maaf satu family x hadir..Nw sibuk urus tunangan x lama lagi..angah take care kay

    ReplyDelete
  4. faz...thanks to u too..kerana I sudi beraksi dgn u...ehh..u beraksi dgn I(sounds lesbo ehh?)..nice knowing u....oh yA....candy ko mmg cool...aku test sikit2 daAH...sweet!hahahha

    ReplyDelete
  5. epul,
    indah darling..indah. :)

    tq for everything.

    pp,
    bagus. heh.

    hana,
    its ok. no prob.

    lida,
    thanks babe. great experience. tak sbr nak beraksi dgn kau lg kat kebangsaan nanti. :) tp tak tahulah kalau epul kekalkan kau atau aku nanti? atau dia nak replace org lain. heh.

    muah2 tu mariam qistina.

    ReplyDelete
  6. berkongsi selimut dengan i ingat x?? hehehhe

    :)

    ReplyDelete
  7. dot,
    yessssssss. sharing is loving. :)

    ReplyDelete
  8. wowo!
    congrats kak adek dan epul!
    sayangnye kite tak dapat nak ke Kuantan tengok detik (jaoh sangat la pulak)
    but congrats both of you! hope your team can make it to the higher level :)

    ReplyDelete