Saturday, May 22, 2010

Minah Urban

Dia perempuan urban
yang mengaku serba moden

hanya pakai levis original
menjeling dan mencebik bila diajak masuk kedai bundle

pantang nampak kedai manicure
melompat mahu nail kaki dan tangannya di cure

pantang nampak salon
berlari mahu blow dan cuci rambutnya yang blonde

ke mana-mana dengan headphone
tak dengar kugiran tempatan
tapi hanya dengar band hujan

tak mainlah beli selipar rm10 yang jual di uptown tu
hanya pakai crocs yang overrated habis tu

out station luar KL, tapi menjerit-jerit bila nampak mc'd dan mama grill, papa chop
bila di penang, semua orang mahu cari laksa dan cendol, dia tetap mahu makan chiken chop

join teater di Kl Pac dah rasa cukup inggeris dan elitas
teater melayu kata dia - Takde class uols! Takde class

Dia perempuan urban
yang mengaku serba moden

tak reti berkawan
tak mahu tahu makna kemanusian

Hidup ajelah dalam hutan
Buatan

10 comments:

  1. nice piece of art!

    perenggan yg kedua itu buat saya tersenyum sorang2

    :)

    ReplyDelete
  2. freddy,
    senyum kerana penagalaman mungkin? :)

    ReplyDelete
  3. pergh. urban ke kampung ni?

    ReplyDelete
  4. manusia macam2 jenis.
    tapi paling jelek dgn jenis ni

    ReplyDelete
  5. toto kesayangan koMay 23, 2010 at 8:24 PM

    tengok I kan...versatile..mana2 leh pergi...celaks..terasa siut part jeling ksut crocs uptown..wakakakaa....

    ReplyDelete
  6. crocs pun ada yg harga rm10 per..
    and btw, band hujan tu band tempatan kan???..
    kalo x salah la..

    ReplyDelete