Friday, October 8, 2010

Children will not remember you for the material things you provided but for the feeling that you cherished them - Richard L. Evans

1)Seronok layan budak-budak. Diorang jujur. Tak pandai touching2.
2)Kerenah cikgu lebih mengada2 sebenarnya. Sebab cikgu orang tua. Touching lebih. Tak dapat air pun nak mengamuk. Mengalahkan budak-budak.
3) Dah ada dua sekolah kata muka I macam Liyana Jasmay. Ouch, aku tak percaya cinta, aku tak percaya cinta, aku tak percaya c.i.n.t.a. Ajun kata, LJ versi berisi kot. heh
4) Ada yang minta autograf, dan nak jadi adik angkat. Rasa sungguh artis masa ni.
5) Tidur lebih cepat sekarang ni, jam 12 dah masuk tidur. sebab sekolah seisi pagi. Bangun kul 5am, gerak kul 6am. Kalau tak cukup tido, mata macam panda. Dan tak cukup energy nak borak-borak dengan budak-budak ala-ala pak nil dalam tom tom bak. Style buat muka serius dan nak habis cepat.
6) Cikgu lelaki minta no telefon dengan menghantar budak2 sebagai messenger. Tak gentleman langsung.
7) Dah ramai adik2 menjadi rakan di FB. Harap-harap kalau kak Faz tak layan sangat korang, jangan remove jadi kawan ye. :P
8) Mummy paling gembira, hari-hari dapat air free.
9) Bekerja dengan org2 yang disayangi, penat pun rasa ok.
10)Moment paling best bila diorang bagi respond dan belajar untuk mendengar dengan baik walaupun ada kalanya perkara tu not so interesting, tapi sebab ada rasa respect diorang belajar beri perhatian dan dengar. Yeah, itu semua selalu bergantung pada cara/sistem tempat belajar itu juga. Jatuh pada tahap macam mana cikgu-cikgu handle diorang.
11) Antara pengalaman best untuk tahun ni.
12) Tak sabar nak anak sendiri. Awww. :P



5 comments:

  1. hihi,kenapa akak takda waktu saye f5 dulu.hihi :)
    sure saye pun cam diorg!

    ReplyDelete
  2. anon,
    ni utk primary student saja. create awareness utk kesihatan. f5 dah tak nak tgk benda2 gini. :)

    ReplyDelete
  3. f5 pulak,haha!yelah sekolah rendah.adoii.hihi

    ReplyDelete
  4. comel la kakak. boleh jadi cikgu!!

    all the best kakak.

    ^-^ marina :)

    ReplyDelete
  5. u sepatutnya ajar budak2 teater..cari pelapis bakat mcm u...susah nk cari org macam u ni...sabar jeee....hehe..! kalau jd cikgu teater conf u garang...

    ReplyDelete