Friday, August 20, 2010

Kahwin

Aku perasan yang soalan-soalan tentang bila mau kahwin tu dah semakin berkurangan. Kalau lepak dengan kawan-kawan sekolah aku yang dah beranak pinak pun, diorang tak tanya lagi soalan macam tu. Semalam ada buka puasa sedara mara di rumah. Aku ada seorang Pakcik yang tak pernah jemu-jemu dan memang setiap kali jumpa aku akan tanya soalan yang sama pun sudah tak bertanya lagi. Pelik juga.

Mungkin diorang ingat aku akan sensitif, makan hati, kecil hati dengan soalan-soalan tu kot.

Come on... bila makin tua ni sepatutnya makin wise, bukan sensitif yang bukan-bukan. Sepatutnyalah.

*Aku rindu kot orang tanya soalan macam tu, tanda diorang concern. :)

10 comments:

  1. faz, bila nak ambik saya jadi flower girl . =)

    he he he

    ReplyDelete
  2. akab n naga,
    tima kasih sebab concern. :)

    bainun,
    nak minta iqbal nyanyi lagu kawen n awak jadi pengapit. :)

    ReplyDelete
  3. cepatlah kawin :D

    ReplyDelete
  4. even your post is like a paper ship. I didnt really expect the flow.

    :) sweet.

    ReplyDelete
  5. kakdik..nak jadi orang yang pegang gown kakdik yg meleret kt belakang..bila nak kawin??hehe

    ReplyDelete
  6. AL,
    :)

    sukur,
    ok, confirm awak jd yg itu. miss u yang! :)

    ReplyDelete
  7. dah tonton. baru kali ni gatal nak tinggal jejak.

    all the best!

    ReplyDelete